Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
demonspride Offline
Junior Member
**

Posts: 18
Threads: 0
Joined: Sep 2011
Reputation: 1
#81
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
well to be fair, there were like, 5 hurricanes hitting the coast last summer, so I apologize, Good to hear you are still kicking, hopefully things start getting better down there, also, i'll be honest, that rar is a folder of dumps i had backed up, some are from 6190's, i believe some from a linksys modem, and then some from a Hitron Modem, if I recall correctly tearing apart 2 of the firmwares, I found the boot loaders, and then even the actual images were similar to the point where it was a simple software switch to get it to load the other modems specifications., either way, password should be sbhacker or SBHacker if not lmk I will reup, I have other dumps I've stumbled upon while rebuilding my home server.
26-02-2018, 06:40 PM
Find Reply
legendofsounds Offline
Senior Member
****

Posts: 103
Threads: 9
Joined: Mar 2016
Reputation: 1
#82
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
(20-02-2018, 05:12 AM)doctor Wrote:
(28-01-2018, 02:22 AM)legendofsounds Wrote:
(30-05-2017, 12:59 AM)doctor Wrote: i was waiting for a chip to be mailed to me but i guess demonspride didnt have a stamp
Download:
https://files.fm/f/aqdqgmyb

Is the bin file encrypted ?

Yep that phison ps8211 no joke
I dumped with tnm5000

Been trying different methods to get in console
Might be so simple yet still digging...
[/php]
28-02-2018, 03:38 AM
Find Reply
ricktendo Offline
Senior Member
****

Posts: 203
Threads: 11
Joined: Apr 2014
Reputation: 20
#83
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
Are all NAND based modems flash encrypted?

Does anybody have a docsis 3.1 SB8200?
(This post was last modified: 28-02-2018, 09:12 PM by ricktendo.)
28-02-2018, 09:12 PM
Find Reply
doctor Offline
Senior Member
****

Posts: 156
Threads: 7
Joined: Mar 2017
Reputation: 9
#84
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
Cgn3 is a nand based modem , it’s not encrypted I’m able to remove certs from the dump . Cgn3AC and all newer models are encrypted .
01-03-2018, 03:24 AM
Find Reply
ricktendo Offline
Senior Member
****

Posts: 203
Threads: 11
Joined: Apr 2014
Reputation: 20
#85
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
Does anybody know if its possible to take your encrypted dump and flash this on a second modem, or is the encryption hardware dependent?

Are the certs stored on nand or elsewhere?
(This post was last modified: 11-03-2018, 01:21 AM by ricktendo.)
11-03-2018, 01:14 AM
Find Reply
legendofsounds Offline
Senior Member
****

Posts: 103
Threads: 9
Joined: Mar 2016
Reputation: 1
#86
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
(11-03-2018, 01:14 AM)ricktendo Wrote: Does anybody know if its possible to take your encrypted dump and flash this on a second modem, or is the encryption hardware dependent?

Are the certs stored on nand or elsewhere?

i did that but 2nd modem didnt boot
i used tnm5000
will need a very high price programmer / reader
that can handle ecc blocks with ease

as far as certs still havent been able to locate the offset
but theyre there i assume as there are certs are in hitron nandflash
and encryption is also hardware dependent.
[/php]
(This post was last modified: 11-03-2018, 08:42 AM by legendofsounds.)
11-03-2018, 08:39 AM
Find Reply
doctor Offline
Senior Member
****

Posts: 156
Threads: 7
Joined: Mar 2017
Reputation: 9
#87
RE: SB6190 Uncapping in process. Suggestions?
(11-03-2018, 01:14 AM)ricktendo Wrote: Does anybody know if its possible to take your encrypted dump and flash this on a second modem, or is the encryption hardware dependent?

Are the certs stored on nand or elsewhere?

yes its very possible. Ive been able to clone a puma6 and puma7 modem both were encrypted . I failed using a TMN5000 but was successful using a DatamanPro. TMN5000 doesnt have badblock management.
13-03-2018, 05:31 PM
Find Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)